A 2n de Primària "Fem un laberint!"

Projecte dut a terme pels alumnes de 2n de Primària

Aprendre a observar i a fer-se preguntes sobre la relació entre força i moviment i conèixer el pla inclinat com una màquina simple, són alguns del objectius del projecte “Fem un laberint”.

Observar i experimentar són habilitats naturals dels infants i permeten a l’alumnat començar a afrontar la recerca de possibles respostes a problemes o qüestions de l'entorn i al mateix temps, apreciar el plaer que comporta arribar a trobar explicacions i la utilitat dels fets.

El projecte dut a terme pels alumnes de 2n de Primària de la Institució Igualada ofereix l’oportunitat de descobrir el pla inclinat i de ser creatius en la seva confecció, però també es converteix en un punt de partida per plantejar-se noves preguntes de l'entorn.

Proposem a l'alumne la confecció d'un pla inclinat en una tapa de capsa on una boleta de plastilina pugui fer un recorregut, la part creativa està focalitzada en el material que faran servir i en quin serà el recorregut. La boleta de plastilina ofereix l’oportunitat d’experimentar en la massa i la mida adequada per fer el recorregut, però la imaginació es pot fer volar i substituir la plastilina per una piloteta o una bala. També es poden generar idees diferents en respecte la tapa d'una capsa.Totes les idees seran benvingudes!

Global competence
News