Setmana de la Ciència a Parvulari i Primària

Que divertit és jugar a ser científics!!

La setmana passada els alumnes de Parvulari i la Primària van gaudir alguna jornada destinada a la Ciència!

A Cicle Inicial, cada tarda de la setmana, van poder fer a l'aula o bé al pati diferents experiments científics o tallers. Van anar al pati per a fer una descoberta de l'entorn. Equipats amb lupes i en grups de 2 o 3 alumnes, van anar a descobrir què hi ha al nostre pati: insectes, pedres, minerals, fulles.... en acabar van anar a l'aula i van dibuixar el que més els va agradar. 

Uns altres dies van fer experiments amb aigua de colors, van fer un Arc de Sant Martí amb papers, van veure com una flor pot canviar de color utilitzant una mica d'aigua i colorant. Van veure com l'extracte de la col llombarda altera els colors de les substàncies depenent del seu PH. Van poder fer neu artificial amb bicarbonat i aigua... que divertit fer un ninot de neu a l'aula!. 

Dijous van anar a veure una exposició de maquetes del nostre sistema solar que els alumnes de 4t de Primària van fer a l'assignatura de Science i van poder escoltar coses molt interessants sobre els planetes que els mateixos nens i nenes els van explicar. Tots van quedar tan impressionats, que van voler fer la seva petita galàxia i posar-la en un pot!

Els nens i nenes del Parvulari van jugar una estona a ser científics i van fer diversos experiments... un volcà, núvols de colors, van veure ballar un ninot en un plat! Tots van gaudir molt!!

Els alumnes de 3r de Primària van experimentar amb les construccions verticals... com podem fer que una estructura sigui més i més alta?

Dins de l'assignatura de Science els alumnes de Cicle Superior van fer un "Solar Oven"... Van construir un forn solar i el van poder provar al pati de l'escola! D'altres van treballar els minerals i les roques, tot observant minerals que van portar de casa. Van llegir i van aprendre molt sobre aquest tema.

Sens dubte ha estat una setmana plena d'experiments i activitats relacionades amb les ciències on tots els nens i nenes han après molt! I qui sap... potser algun d'ells voldrà arribar a ser un prestigiós científic!

RECULL IMATGES I VIDEOS DE PRIMÀRIA 

RECULL IMATGES I VIDEOS PARVULARI

Global competence
Gallery